Recepty


zpět na seznam receptů

Žampionový „perkelt“

žampionový perkelt

Co budete potřebovat:

  • žampiony cca 150 - 200g na porci, olej slunečnicový nebo olivový, dostatečně velké množství cibule, sůl, sladká i pálivá paprika, rajče a červená nebo žlutá paprika, kousek másla na zjemnění, na zahuštění zakysanou smetanu nebo hotovou jíšku, špetka majoránky

     

připravíme cibulový základ, do něj vložíme na hrubo nakrájené žampiony. Žampiony dusíme na mírném ohni, přidáme na drobno nasekané rajské jablíčka nejlépe bez slupky a na drobno nasekanou papriku. Zamícháme, osolíme, přidáme sladkou a pálivou papriku (výsledná ostrost má být podle vlastní chuti). Vše dusíme na krátkou šťávu. Nakonec přidáme kousek másla na zjemnění a zakysanou smetanu na zahuštění nebo hotovou jíšku a špetku majoránky pro vůni.

Podáváme s chlebem, vařenými brambory, těstovinami

komentáře

Přidat komentář

jméno
e-mail
komentář